Zit jij in groep 8 en ben je op zoek naar een school die bij jou past?

Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

  • Leer onze school kennen door de video’s hieronder.
  • Lees de meest gestelde vragen en antwoorden.
  • Informatie over Open Dagen en Proeflessen via deze link.

Het Rudolf Steiner College in beeld

In deze video leer je onze school kennen!

Wat is een vrije school? Waarom krijg je hier creatieve vakken? Wat is periodeonderwijs? Hoe is de sfeer, hoe gaan we met elkaar om?

Hieronder vind je nog veel meer video’s.

Onze belangrijkste pluspunten

Bekijk waarom onze school nou zo’n leuke school is.

Rondleiding

Loop mee met Meike voor een indruk van onze school.

Onze locaties

Wil je weten waar je les krijgt?

Waarom RSC?

Leerlingen vertellen over de school.

Meest gestelde vragen

Wat is een vrijeschool?

Een vrijeschool is een school waar je gewoon les krijgt en waar leerlingen worden voorbereid op het eindexamen. Omdat wij goed naar de ontwikkeling van kinderen kijken, passen wij ons onderwijs daar op aan. We proberen onze leerlingen op te voeden tot zelfstandig denkende mensen die vrij hun eigen keuzes kunnen maken. Voor een brede ontwikkeling krijg je dus niet alleen les om dingen uit je hoofd te leren, maar doe je ook dingen waarbij je doorzettingsvermogen, je sociale vaardigheden of je gevoel worden aangesproken.

Welke vakken krijg je bij ons op school?

Je krijgt alle vakken die nodig zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je eindexamen zoals bijvoorbeeld Nederlands, Engels en Wiskunde. Wij vinden het echter belangrijk dat je je daarnaast ook creatief ontwikkelt.  Daarom krijg je behalve ‘gewone’ vakken ook creatieve vakken: ambachten en kunst.

Waarom krijg je kunst- en ambachtsvakken?

Met de vakken schilderen, muziek, toneel, koor, drama, textiel, houtbewerking, smeden, beeldhouwen, keramiek, tuinbouw en dans doe je meer dan alleen je creativiteit ontwikkelen. Je leert er beter door oordelen en je word er mentaal weerbaarder door. Deze vakken geven je een goede basis mee met vaardigheden die je leven lang van waarde zullen blijven. Bovendien zijn deze vakken heel prettig als afwisseling gedurende een schooldag. We delen het rooster zo in dat leervakken zoveel mogelijk worden afgewisseld met doe-vakken.

Waarom geven we onderwijs in perioden?

Wij zorgen ervoor dat de lessen aansluiten bij je leeftijd. Dit komt vooral naar voren in het periodeonderwijs. Drie weken lang wordt elke ochtend aan een bepaald thema binnen een bepaald vak gewerkt. Dit noemen wij een “periode”. Na afloop van die periode begint er een nieuwe periode met een nieuw thema en een ander vak. Omdat het thema aansluit bij je leeftijd is het al snel interessant om hiermee aan de slag te gaan en neem je de lesstof veel gemakkelijker op. Plezier in leren is niet alleen fijner, het geeft ook nog eens betere resultaten.

Waarom is de sfeer zo belangrijk?

Omdat je een groot gedeelte van je tijd op school zit, moet de sfeer natuurlijk top zijn. En dat is zo op onze school. Wij zijn een school waar iedereen zichzelf kan zijn. Bovendien vinden we sociale vaardigheden erg belangrijk, want hierdoor word je ‘weerbaar’ en zelfverzekerd.

Hoe zijn de slagingspercentages?

Bekijk onze slagingspercentages hier.

Heb je meer vragen?

Download hier onze FAQ.