Schoolhistorie

De Haarlemse vrijeschool startte in 1947 op de Wouwermanstraat in Haarlem-Noord met een gemengde eerste en tweede klas (basisschool). Er zaten tien kinderen in! In zeven jaar tijd groeide de school uit tot een volledige basisschool. Reden om op zoek te gaan naar een grotere locatie en te verhuizen naar de Wilhelminastraat en de Prins Hendrikstraat.

In de zeventiger jaren ging de Rudolf Steiner School naar de Engelandlaan. Inmiddels konden leerlingen ook voor voortgezet onderwijs bij ons terecht. Het hoofdgebouw werd in 1990 en in 2009 uitgebreid en aangepast. Er kwamen ruimtes voor ambachtelijke vakken, een eigen gymzaal, een toneelruimte/aula en lokalen voor peuters en basisonderwijs. Het eindresultaat was een nieuw, licht gebouw met twee verdiepingen dat zich kenmerkt door de vele afgeschuinde vormen, het ruime gebruik van hout, veel daglicht en bijzondere kleurstellingen. Kortom, een geschikte plek om leerlingen alle ruimte te geven om zich zo compleet mogelijk te ontwikkelen.

De school verheugt zich de laatste jaren in een groeiende populariteit waardoor uitbreiding met een nevenlocatie noodzakelijk werd. Tussen 2006 en 2019 maakten wij gebruik van een oud schoolgebouw aan de Belgiëlaan schuin tegenover ons hoofdgebouw. De afdeling mavo en de 7e en 8e klassen waren hier gevestigd. Omdat wij op deze locatie een nieuw gebouw gaan bouwen is deze groep leerlingen ondergebracht in tijdelijke huisvesting achter ons hoofdgebouw aan het Tennispad. We hopen in het schooljaar 2021/2022 ons nieuwe gebouw te kunnen betrekken.