Rudolf Steiner College wint prijs voor beste lessen relaties en seksualiteit


Het Rudolf Steiner College heeft de Lang Leve de Liefde award gewonnen!

Soa Aids Nederland en Rutgers zetten scholen in het zonnetje die uitblinken in lessen en beleid rond relaties en seksualiteit. Het Rudolf Steinercollege heeft gewonnen in de categorie voortgezet onderwijs. Volgens het juryrapport is het schoolbrede beleid helder omschreven en dragen de activiteiten  op Rudolf Steiner College bij aan een gezonde en prettige seksuele ontwikkeling van leerlingen.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op woensdag 12 februari om 13.30 op het Rudolf Steiner College. De artiest Dolly Bellefleur, de jury-voorzitter van Lang Leve de Liefde award Jos Poelman, wethouder Jur Botter en docenten en leerlingen zullen met elkaar in gesprek gaan voorafgaand aan de uitreiking.

Uit het juryrapport blijkt verder dat het Rudolf Steiner College complimenten krijgt voor de kersverse GSA groep, die zich samen met de leerlingenraad ervoor inzet dat iedereen, dus ook LHBT leerlingen zichzelf kunnen zijn op school, bijvoorbeeld door het organiseren van Paarse Vrijdag en activiteiten om homo als scheldwoord tegen te gaan .

De jury wil met de bekroning benadrukken dat Rudolf Steiner College een school is waar leerlingen respectvol (leren) omgaan met verschillen in seksuele voorkeur of  genderidentiteit. En zich positief ontwikkelen op relationeel en seksueel vlak. Zodat leerlingen (later) prettige, gewenste, veilige, en gelijkwaardige seksuele relaties aan kunnen gaan.