Eindwerkstukken 2019

3 oktober 2019 – Op donderdag 31 oktober, vrijdagavond 1 november en zaterdag 2 november 2019 zullen de 12e klassers hun eindwerkstuk presenteren.

Eindwerkstukpresentaties klas 12

Op donderdag 31 oktober, vrijdagavond 1 november en zaterdag 2 november 2019 zullen de 12e klassers hun eindwerkstuk presenteren.

Deze ruim 100 jonge mensen hebben sinds maart vorig schooljaar gewerkt aan een persoonlijk werkstuk. De keuze van het onderwerp en de wijze van ontwikkeling verschilt per individu, maar alle leerlingen hebben gedurende dit proces tegenslagen en bijzondere wendingen ervaren. Bij de presentatie van hun eindwerkstuk tonen zij het eindresultaat van deze weg. Zij laten zien en horen hoe zij in de wereld staan, hoe zij aankijken tegen actuele vraagstukken, wat hen beroert en welke rol zij willen gaan spelen in de wereld, een persoonlijke kijk op de wereld. Komt allen kijken!

Om deze weekeinden soepel te laten verlopen, volgt hier een beschrijving van de gang van zaken:

  • Ieder blok van presentaties start in de grote zaal. De begintijden staan duidelijk op het programma aangegeven. Hier zullen de verschillende presentaties door middel van wervingspraatjes aangekondigd worden.
  • Na de wervingspraatjes, volgen de presentaties elkaar op in 3 rondes per blok. Na elke ronde zal een bel te horen zijn, waarop er van lokaal gewisseld kan worden. Kort daarna volgt een tweede bel om aan te geven dat de volgende ronde begint.
  • Fijn wanneer het publiek zich zo gelijk mogelijk probeert te verdelen over alle lokalen.
  • Tijdens de presentaties is het niet mogelijk om het lokaal binnen te komen of te verlaten. Het stoort de presentaties.
  • Na afloop van een presentatie is er ruimte voor vragen over het eindwerkstuk en het proces ernaartoe.
  • De lunch wordt verzorgd door de 11e klassers, met specialisatie koken. In de kleinere pauzes is er koffie/thee verkrijgbaar.

Tot slot een paar belangrijke huishoudelijke mededelingen:

  • Foto’s, film of andere manieren van vastleggen van de presentaties is verboden. Dit vinden wij pedagogisch niet gewenst.
  • De 12e klas leerlingen zijn donderdag en vrijdag lesvrij.
  • De school is vanaf 8.00 uur open.
  • Maandag 4 november hebben de 12e klassen geen les. Zij worden wél op school verwacht om gezamenlijk de eindwerkstukken te evalueren. Verdere informatie zal door de mentor verstrekt worden.

Download hier het rooster

In het rooster kunt u zien wie wanneer zijn eindwerkstuk presenteert. Op de dagen zelf zullen kopieën van het rooster klaar liggen.